ADF Esparreguera

 

Després dels incendis que van assolar Catalunya el 1986, un grup d'amics que tenien en comú l’estima per muntanya i els agradava gaudir-ne fent activitats com l’excursionisme o la escalada, va començar a preocupar-se per la defensa del medi natural. Aquesta preocupació es va veure reflectida quan a l'any 1989 es va poder crear l'ADF Olesa de Montserrat-Esparreguera. No van ser uns començaments fàcils, des de zero, sense cap tipus de material ni cap mena de finançament, però la voluntat inicial i l'empenta d'aquells homes va fer possible tirar endavant el somni de crear una entitat que es preocupava per la defensa de la muntanya i, dins la mesura del possible, dels incendis forestals. 

 

Olesa de Montserrat i Esparreguera tenen conjuntament  una superfície de  4.422 hectàrees. El 58% d’aquesta superfície, és terreny forestal, concretament 2.549 hectàrees. Antigament aquesta superfície era menor però l’abandonament dels camps de conreu ha fet que la massa forestal hagi crescut de manera considerable. L'increment de la massa forestal, la proximitat dels municipis amb el Parc Natural de la muntanya de Montserrat i els incendis forestals que van cremar gran part dels nostres boscos l’any 1994, han fet que la sensibilització de la població en la prevenció dels incendis forestals sigui notable i que 23 anys després, els membres de l’ADF segueixin treballant desinteressadament per la prevenció i la extinció dels incendis forestals.

Olesa de Monserrat i Esparreguera han estat conjunt fins el 2016, ja que el 2017 es va produir la sortida d'Olesa de Monserrat per qüestions administratives i de gestió. 

 

La seu de l'ADF es troba a la Plaça de l’Ajuntament num. 1, C.P. 08292 d’Esparreguera. 

 

Clicant aquí pots visualitzar i descarregar-te el mapa del PAM d’Esparreguera.